Piure de cartofi

de Adi in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2015 | 3727 vizualizari

 

O mancare usoara, pe care cred ca o poate face orice barbat mai nebucatar, asa ca mine.
In timp ce Meri pregatea niste snitele, eu am preparat acest piure de cartofi, bineinteles, sub indrumarea ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • sare dupa gust
  • 150 gr crema de branza cu verdeata(Delaco)
  • 150 ml lapte fierbinte
  • putin busuioc uscat si maruntit
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi:

Se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi.

Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb la foc mediu pana incep sa se sfarame.

Pe parcursul fierberii se inlatura spuma care se formeaza.

Se adauga si o lingurita de sare, in apa in care fierb si putin busuioc uscat.

Cand sunt bine fierti, se scurge apa si se paseaza bine cu ajutorul unui tel sau cu mixerul, adaugandu-se si putina crema de branza cu verdeata, sau unt.

Se mai dilueaza piureul cu putin lapte fiert si se potriveste de sare.

La final, sau chiar in timpul servirii, se adauga patrunjel verde, tocat.

Se serveste ca garnitura la diverse fripturi, sau simplu cu branza si rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi